7.1

Na podstawie 1148 opinii.
Czytaj wszystkie opinie

Stosunek jakości do ceny 6.7
Zgodność oferty z opisem 6.8
Ocena rezydentów 6.8
Ocena Organizatora 6.3

Wszystkie opinie

1.0 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 1
Zgodność oferty z opisem 1
Ocena rezydentów 1
Ocena Organizatora 1

Opinia: cd. str.3 - Jeśli te działania nie przyniosą efektu, to będziemy zmuszeni zwrócić się do polskiej Prokuratury o zbadanie tej sprawy popełnienia przestępstwa (oszukanie klientów przez Rainbow, tj. braku zwrotu pieniędzy które by satysfakcjonowały obie strony za poniesione straty moralne i finansowe).

Tak więc biuro podróży Rainbow Tours S.A. jest nierzetelnym biurem podróży, oszukuje swoich klientów i nie chce podjąć rozmów w celu zawarcia rzetelnej ugody i oddać niesłusznie pobranych pieniędzy.

1.0 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 1
Zgodność oferty z opisem 1
Ocena rezydentów 1
Ocena Organizatora 1

Opinia: cd.str.2 - Jesteśmy już starszymi ludźmi, bardzo dużo podróżujemy, a o Rainbow Tours po kilku wycieczkach też mieliśmy bardzo dobre zdanie, ale w takiej sytuacji, która popsuła nam wakacje jeszcze nie byliśmy. Przez zamianę hoteli podczas trwania tej wycieczki całkowicie straciliśmy zaufanie do Rainbow Tours i czujemy się oszukani. Nie było przecież żadnego kataklizmu, pożaru itp.,a hotel BALI TROPIC nadal przyjmował innych turystów.
Po przyjeździe z tej wycieczki czekaliśmy pół miesiąca na przeprosiny ze strony Rainbow, lecz się nie doczekaliśmy i dlatego 21.11.2016r. złożyliśmy pisemną reklamację na ręce Pana Grzegorza Baszczyńskiego Prezesa Zarządu Rainbow S.A.
W dniu 22.12.2016r. otrzymaliśmy listem poleconym pismo z Rainbow. Po uważnym przeczytaniu wyjaśnień byliśmy głęboko rozczarowani takim załatwieniem sprawy i śmieszną gratyfikacją 596,65 zł. Dlatego też w dniu 22.12.2016r., a następnie pismami 11.01.2017r., 23.02.2017r. proponowaliśmy inny rodzaj ugody, który by zadowalał obie strony tj. Rainbow i nas poszkodowanych klientów. Jednak na te pisma jest całkowity brak reakcji ze strony Rainbow.
Dlatego też w dniu 18.04.2017r. wysłaliśmy e-mail na ręce Pana Grzegorza Baszczyńskiego Prezesa Zarządu Rainbow S.A.informując go, że jeśli do 18.05.2017r.nadal będzie brak reakcji ze strony Rainbow, to zmuszeni będziemy do podjęcia bardziej drastycznych form w celu zawarcia ugody, która by satysfakcjonowała obie strony tj. Rainbow i nas poszkodowanych klientów.
Do dnia dzisiejszego sytuacja się nie zmieniła i dalej jest całkowity brak reakcji ze strony Rainbow. Dlatego też w dniu dzisiejszym publikujemy informację, że Rainbow Tours S.A. jest nierzetelnym biurem podróży, oszukało nas i nie chce podjąć rozmów w celu zawarcia rzetelnej ugody i oddać niesłusznie pobranych pieniędzy. Rozważamy również, że publikację o nierzetelności Rainbow zainstalujemy na naszym prywatnym samochodzie, którym jeździmy po całej Polsce.

1.0 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 1
Zgodność oferty z opisem 1
Ocena rezydentów 1
Ocena Organizatora 1

Opinia: Str.1 - Byliśmy uczestnikami wycieczki Singapur, Malezja ? azjatyckie tygrysy z wypoczynkiem na Bali w terminie 27.10-11.11.2016r.
Z przykrością musimy stwierdzić, że bardzo zawiedliśmy się na organizatorze wycieczki. Otóż po zrealizowaniu bardzo ciekawego, lecz dość męczącego programu w części objazdowej, lecieliśmy samolotem z Kuala Lumpur na upragniony już wypoczynek na Bali. I właśnie w samolocie nasza Pani pilot Klaudia Kasińska (wspaniały przewodnik!!!) poinformowała nas, że niestety nie będziemy wypoczywać w wybranym przez nas hotelu BALI TROPIC, lecz w hotelu MELIA SOL BEACH. Niestety nie mieliśmy innego wyjścia i musieliśmy wyrazić taką zgodę mimo naszego niezadowolenia oraz sprzeciwu.
Nim zarezerwowaliśmy tą wycieczkę wiele czasu poświęciliśmy na wybór hotelu na wypoczynek. Nigdy nie wybralibyśmy hotelu MELIA SOL BEACH. Hotel w którym chcieliśmy wypoczywać to hotel BALI TROPIC, typowo klimatyczny, o architekturze typowo indonezyjskiej ? piękne domki położone w rozległym przepięknym ogrodzie. A hotel MELIA SOL BEACH, to dwa piętrowe szeregowce, usytuowane naprzeciwko siebie, oddzielone pasem zieleni, z typowymi pokojami jak w hotelach europejskich, tak jak u nas za czasu PRL z lat siedemdziesiątych. Na nieszczęście dla nas te hotele były zlokalizowane bezpośrednio przy sobie i mogliśmy hotel BALI TROPIC poznać nie tylko ze zdjęć, ale w rzeczywistości zobaczyć jego otoczenie, a obsługa umożliwiła nam obejrzeć wnętrze domków. I poznanie hotelu BALI TROPIC w rzeczywistości, jeszcze bardziej spotęgowało nasze niezadowolenie hotelem MELIA SOL BEACH.
Jesteśmy oburzeni zamianą hoteli, poinformowaniem nas o tym dopiero w czasie trwania wycieczki (w 11 dniu na 16 dni tej wycieczki). Wycieczki tej nie rezerwowaliśmy jako last minute, ale jako first minute i uważamy, że taka zamiana bez naszej zgody jest niedopuszczalna.

1.0 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 1
Zgodność oferty z opisem 1
Ocena rezydentów 1
Ocena Organizatora 1

Opinia: NIGDY WIECEJ Z TYM BIUREM PODRÓŻY !,
Oferta ,nie zgodna z opisem .

1.0 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 1
Zgodność oferty z opisem 1
Ocena rezydentów 1
Ocena Organizatora 1

Opinia: Nie polecam! Rok temu w Egipcie, w Sharm El Sheikh w jednym z hoteli, w którym nas gościli były robaki w łazience. Potem okazało się że cała rodzina pokąsana była przez pluskwy. Pobyt beznadziejny. All in clusive okazało się porażką. Standard hotelu zawyżony, bo jak na hotel 5* to w Europie miałby tylko 2*. Urlop zmarnowany, pieniądze wyrzucone w błoto. Internet się tam zawieszał. po powrocie do Polski okazało się, że cała rodzina zaraziła się świerzbem. Musieliśmy się leczyć prywatnie u dermatologa, na co wydaliśmy chyba fortunę. Te wczasy w Egipcie bardzo źle wspominamy. Nie polecam! Idziemy do biura podróży, bo chcemy wypocząć, a oni wciskają nam kity, że hotel jest 5*, po czym okazuje się że standardy w Egipcie są zupełnie inne niż w Europie i tam hotele 5* to tak jak u nas 2* lub 3* i za to płacimy jak za zboże, jeszcze te choroby skórne. Na miejscu nawet lekarza specjalisty nie mieli, musieliśmy czekać aż wrócimy do Polski. Ogólnie bardzo niezorganizowany pobyt! NIE POLECAMY!

8.3 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 8
Zgodność oferty z opisem 8
Ocena rezydentów 9
Ocena Organizatora 8

Opinia: Oferta zgodna z opisem, dobra organizacja wycieczki objazdowej. Profesjonalizm kierowców i pilota.

4.0 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 5
Zgodność oferty z opisem 5
Ocena rezydentów 1
Ocena Organizatora 5

Opinia: blokują negatywne komentarze - klient nie widzi opinii negatywnych bo tylko pozytywne pokazują

my mieliśmy kłopoty 2 razy w trakcie wyjazdu do Włoch (hotele poniżej krytyki), ostatni wyjazd - hotele tragedia, brud, syf - ale nie przepuszczają opiniii

10 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 10
Zgodność oferty z opisem 10
Ocena rezydentów 10
Ocena Organizatora 10

Opinia: Tegoroczną Majówkę spędziliśmy z mężem na wycieczce do Paryża organizowanej przez Biuro podróży RAINBOW. Była to dla nas niezapomniana wycieczka, której nigdy nie zapomnimy. Wszystko zorganizowane na wysokim poziomie. Dzięki naszemu pilotowi Panu Pawłowi Kujaczyńskiemu na pewno Paryż będziemy wspominać bardzo długo. W krótkim czasie zobaczyliśmy, to co najciekawsze. Pan Paweł prfesjonalnie zajął się uczestnikami wycieczki. Doskonale zorganizowany i punktualny, dzięki czemu mogliśmy podziwiać Miasto Miłości o nic się nie martwiąc. Polecamy wszystkim biuro oraz Pana Pawła, który ma niesłychaną wiedzę i nie czyta z kartki!!!

10 opinia z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 10
Zgodność oferty z opisem 10
Ocena rezydentów 10
Ocena Organizatora 10

Opinia: Wycieczka Buenos Dias Cuba najlepszym wyjazdem naszego życia. Nie wiem czy to kwestia dobrych wibracji tego kraju, czy nasza wspaniała pilotka, czy program, czy mojito, daiquiri, lazur morza, czy wszystko naraz, sprawiło, że po dziś dzień jesteśmy oczarowani. Na Kubę wrócimy na pewno i najpewniej z Rainbow. Wybierzemy inny program, chociaż tak naprawdę chcielibyśmy zobaczyć wszystko jeszcze raz.

10 opinia klienta z dnia
 
Stosunek jakości do ceny 10
Zgodność oferty z opisem 10
Ocena rezydentów 10
Ocena Organizatora 10

Opinia: Od lat podróżujemy z żoną tylko z Rainbow i nigdy się nie zawiedliśmy. Firma prowadzi swoją działalność na najwyższym poziomie i aż nie mogę uwierzyć tym negatywnym opiniom. Właśnie wróciliśmy ze wspaniałej wycieczki autobusowej zatytułowanej \"Paryż i zamki nad Loarą\". Wykupiliśmy wariant \"comfort\", tj. taki z noclegami na terenie Niemiec w drodze do Paryża i powrotnej. Taką opcję polecam, innej wręcz nie widzę, bo podróż jest jednak męcząca. Wycieczka super ciekawa, opieka pilota i przewodników cudowna. W Paryżu i po zamkach Chambord, Cheverny i Chenonnceau oprowadzała, i wiele ciekawostek przekazała, w super ciekawy sposób pani Agnieszka. Ale pani pilot - VIOLA - to chyba prawdziwy skarb Rainbow. Pani Viola błysnęła ogromnym (mimo młodego wieku) doświadczeniem i dużym zasobem wiedzy, którą nam w ciekawy sposób przekazywała, a opieka nad grupą to majstersztyk. Czuliśmy się tak bezpiecznie jak dzieci przedszkolne pod opieką swojej pani - wszystko wcześniej omówione, w trakcie przypomniane, w niebezpiecznych miejscach przeprowadzeni lub wysadzeni z autokaru w sposób godny podziwu, w metrze cały czas instruktaż i troska o turystę. Brawo Pani Violu! Tak trzymać! Pogoda dopisała, Paryż zachwycił i w porze dziennej, i nocą. Zamki nad Loarą bardzo ciekawe. Polecam tę wycieczkę. Jeśli następna wycieczka, to z Rainbow.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 115  

100% bezpieczeństwa

Bezpieczeństwo Twojej płatności elektronicznej gwarantuje firma eCard.

Nr 1 w Internecie

Największa sprzedaż wycieczek przez Internet od 1999 r.

Jesteśmy członkiem Polskiej Izby Turystyki i akredytowanym agentem IATA.

zamknij Podziel się z nami...
Wyślij
Formularz został wysłany.

Dziękujemy za przesłanie uwag.