Najlepsze hotele w Grecji.

2012-06-18
Od lat greckie wyspy są jednym z ulubionym kierunków wakacyjnych wśród naszych klientów. Przyjemne, wiosenne temperatury i wiatr znad Morza Śródziemnego tworzą niepowtarzalny klimat. Otwarci i uśmiechnięci ludzie, którzy chętnie opowiedzą o sobie i zaproszą do zagrania z nimi w szachy, uzupełniają niesamowitą aurę otaczającą Grecję. Na wszystkich wyspach znajdują się zarówno rozległe kompleksy pełne atrakcji dla najmłodszych jak i kameralne, przytulne obiekty specjalnie na romantyczne wakacje. Na jakie hotele decydują się najczęściej klienci portali Wakacje.pl oraz EasyGo.pl? Zapraszamy do majowego rankingu.

Kreta
1. Miejsce pierwsze to Eri Sun Village rozległy kompleks z Aquaparkiem oraz wieloma atrakcjami dla dzieci i dorosłych. Oddalony od morza. Polecany rodzinom z dziećmi.
2. Na drugiej pozycji znalazl się Georgiupolis Beach usytuowany w malowniczej miejscowości, blisko promenady i tętniących życiem tawern. Polecany aktywnym, jako baza wypadowa do indywidualnych podróży po wyspie.
3. Najlepszą trójkę zamyka Phaedra Beach kameralnie położony, przy dużej zadbanej plaży. Polecany szukającym spokojnego wypoczynku oraz amatorom sportów wodnych.

Rodos
1. Najchętniej wybierany był Mitsis Rodos Maris Resort & Spa hotel o bogatej infrastrukturze z wieloma udogodnieniami dla rodzin z dziećmi, w otoczeniu bujnej zieleni.
2. Kolejny najpopularniejszy wybór to Lindos Princess Beach luksusowy obiekt zaprojektowany z rozmachem. Położony na sporym, świetnie zagospodarowanym terenie - baseny, place zabaw, zieleń, fontanny. Bezpośrednio przy obiekcie ładna, hotelowa plaża.
3. Zestawienie zamyka Evi niewielki i przytulny obiekt ze smacznym jedzeniem..

Korfu
1. Na zielonej wyspie najwięcej klientów wybrało Aquis Sandy Beach Resort duży kompleks, pełen atrakcji dla dzieci z i sympatyczną obsługą.

2. Tuż za nim uplasował się Lti Gelina Village położony na obrzeżach miejscowości rozległy kompleks z pełnym wyposażeniem i obszernymi pokojami, tuż przy plazy o długości 7km.

3. Miejsce nr 3 to Messonghi ogromny kompleks o ciekawej zabudowie otoczony zielonym ogrodem. Polecany szukającym rozrywki.

Zakynthos
1. Numerem jeden byl Admiral Captains Complex składający się z 3 hoteli resort pełen atrakcji. Polecany rodzinom z dziecmi oraz nastawionym na aktywny wypoczynek.
2. Drugie miejsce zajął Strofades w spokojnej części miejscowości kameralny obiekt ze smacznym jedzeniem i sympatyczną obsługą. Polecanym szukającym zakwaterowania z dala od miejskiego zgiełku.
3. Top 3 kończy Zante Village otoczony winnicami przytulny obiekt polecany na romantyczne wakacje.

Kos
1.Rodzinna wyspa skusiła najbardziej hotelem Gaia Village pełnym udogodnień i atrakcji dla najmłodszych kompleksem kilkunastu budynków usytuowanych w dużym ogrodzie.

2. Drugi najczęstszy wybór to Ammos kameralny obiekt, przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Polecany na spokojny wypoczynek.

3. Podium zamyka Akt Beach Club w otoczeniu zieleni, z dala od centrum, wyposażony w wiele udogodnień dla dzieci z wyśmienitym jedzeniem.