EasyGo.pl lepszy dla narciarzy

2012-09-19
Sezon wakacyjny już za nami, być może nadchodzi czas, aby zacząć planować podbój stoków w nadchodzącym sezonie narciarskim? Serwis internetowy EasyGo.pl wprowadził dodatkowe funkcjonalności, które pomogą zorganizować nam każdy dzień podczas zimowego szaleństwa. Portal będzie dostarczać dane nt:długości tras wraz ze skalą ich trudności, liczby oraz rodzaje wyciągów, zaśnieżenia, pogody, ceny skipassów, a dzięki obrazom z kamer będziemy mogli bezpłatnie podglądać ok. 190 miejsc, z których korzystają pasjonaci sportów zimowych.

Jeden z największych portali turystycznych w naszym kraju, wprowadził dodatkowe funkcjonalności, które niewątpliwie pomogą każdemu zaplanować wyjazd podczas zimowego sezonu. Podejmując decyzję o spędzeniu wolnego czasu na nartach lub snowboardzie interesują nas: dane śniegowe, pogoda, być może opinie uczestników o miejscach, w które się wybieramy. Przydatne mogą się okazać także zdjęcia z ośrodków i miast narciarskich. Osoby, które będą chciały wybrać zakwaterowania nieopodal stoków, także znajdą takie informacje na platformie EasyGo.pl

Portal uruchomił specjalnie dedykowaną podstroję narciarską z rozwiązaniami, które mają ułatwić życie pasjonatom sportów zimowych

Technologia Microsoft Labs Live zoom.it, to bezpłatna usługa do oglądania i udostępniania wysokiej rozdzielczości obrazów. Dzięki konwersji obrazu do formatu Deep Zoom, możemy zapoznać się z mapami tras w wysokiej rozdzielczości z większych obszarów pasm górskich, które nas interesują. W sposób płynny powiększamy lub pomniejszamy zdjęcie, aby następnie bez problemu przesuwać je i podglądać bardziej szczegółowe elementy konkretnej trasy. Pomoże to nam w zapoznaniu się ze zjazdem i podjęciu decyzji czy owy jest dla nas odpowiedni, w stosunku do stopnia doświadczenia i umiejętności, które posiadamy.

Kolejne udogodnienie w serwisie EasyGo.pl to ok. 190 kamerek, z najbardziej popularnych kierunków wybieranych przez narciarzy. Każda z kamer przedstawia nam obraz z maksymalnym półgodzinnym opóźnieniem, oczywiście obraz jest ciągle aktualizowany, dzięki temu przed wyjściem z ośrodka możemy zobaczyć co działo się w interesującym nas miejscu przed kilkunastoma minutami. Zostaną również wprowadzone dane o zaśnieżeniu, w serwisie znajdziemy ich 72. Poza tym uzyskamy informacje o liczbach oraz rodzajach wyciągów, nieopodal naszego miejsca pobytu. W serwisie sprawdzimy także aktualną pogodę.

Wszystkie rozwiązania dodane do konkretnych ofert są łatwe w obsłudze a korzystamy z nich intuicyjnie

Innowacyjność portalu EasyGo.pl jest wzbogacana o kolejne rzeczy, które sprawiają, że nawigacja na stronie staje się przyjemna i przejrzysta. Użytkownik korzystający z serwisu nie powinien mieć problemu w poruszaniu się na nim oraz odnajdywaniu interesujących go szczegółów konkretnych destynacji. Dostarczona wiedza ma na celu ułatwienie wyboru wycieczki oraz dokładne i bezpieczne zaplanowanie wyjazdu do miejscowości turystycznej, jak i samych zjazdów już na konkretnych trasach.

W dzisiejszych czasach, aby zadowolić wymagania i odmienne profile potencjalnego klienta niewątpliwie musimy korzystać z dodatkowych bonusów, np. w postaci nowych technologii. Na rynku są sprawdzone i udostępniane narzędzia, które wdrażamy do naszych serwisów. Dzięki temu użytkownicy portali internetowych mają bezpłatny dostęp do ich zasobów.

W wieku nowych technologii, planowanie podróży odbywa się w dużej mierze na podstawie wiedzy udostępnionej za pomocą rozwiązań technologicznych. Dlatego takie elementy jak: opinie, dane pogodowe, zdjęcia lub filmy, na przełomie kilku lat staną się standardem w celu zdobywania lojalnych i zadowolonych odbiorców. Portal EasyGo.pl wprowadził te elementy, aby składać w ręce użytkowników platformy dodatkową wartość, która może się przyczynić do podjęcia pozytywnej decyzji o wyjeździe.