Najlepsze hotele w Egipcie.

2012-05-21
W Egipcie wypoczywamy najliczniej i najczęściej. Od kilku lat ten kierunek jest ulubionym wyborem. Chętnie latamy w szczycie sezonu, ale także doceniamy zimowe słońce, którego w Polsce brak. Co najbardziej lubimy w obiektach na terenie najpopularniejszych kurortów? Jakie udogodnienia sprawiają, że wybieramy konkretne hotele? Czym przekonują nas Organizatorzy i czy zawsze najdroższe oznacza najlepsze? Wszystkim zainteresowanym postaramy się przybliżyć temat w rankingu egipskich hoteli, wybieranych w kwietniu przez klientów Wakacje.pl oraz EasyGo.pl.

Hurghada
Tutaj pierwsze miejsce, wśród wyborów, to Iberotel Aquamarine. Ogromny kompleks położony w południowej części Hurghady, tuż przy długiej, piaszczystej plaży. Idealny dla wymagających klientów, miłośników kitesurfingu oraz wielbicieli wodnych atrakcji.
Na drugiej pozycji znalazł się, szczególnie polecany rodzinom z dziećmi, Lillyland. Hotel znajduje się na bardzo rozległym, zielonym terenie, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do wody.
Top 3 w tej części Egiptu zamyka Montillon Grand Horizon. Duży obiekt na przedmieściach Hurghady z bardzo dobrym jedzeniem, dużymi i czystymi pokojami oraz podgrzewanym basenem.

Sharm El Sheikh
W drugim, pod względem popularności kurorcie, nasi klienci najchętniej odpoczywali w Grand Plaza Resort. Jest to rozbudowany kompleks z pięknymi widokami na wyspę Tiram oraz prywatną plażą i zjawiskową rafą koralową, tuż przy hotelu.
Kolejne miejsce w rankingu zajął Hotel Park Inn. Rozległy obiekt w otoczeniu bujnej zieleni z komfortowymi pokojami i Aquaparkiem. Usytuowany w zatoce Nabq, oddalony ok. 600m od plaży.
Trzecie miejsce zajął, położony w spokojnej okolicy, hotel Royal Rehana. Tuż przy piaszczystej plaży, z piękną rafą, dobrze wyposażonymi pokojami i urozmaiconym menu.

Marsa El Alam
W położonej najdalej na południe, egipskiej destynacji prym wiódł w kwietniu Blue Reef Resort. Czterogwiazdkowy, niewielki obiekt w otoczeniu pustyni, z dostępem do rafy oraz centrum nurkowego. Drugie miejsce to elegancki resort Sunrise Sentido Dream z bogatą opcją all inclusive oraz podgrzewanymi basenami. Najlepszą trójkę zamyka sieciowy Hilton Marsa Alam Nubian Island. Pięciogwiazdkowy standard z profesjonalną obsługą.

Taba
Numer jeden to, położony tuż przy izraelskiej granicy, Movenpick Taba Resort. Movenpick Resort Taba. Luksusowy obiekt z pięknymi widokami dla klientów ceniących spokojny relaks z wszelkimi udogodnieniami.
Tuż za nim uplasował się Radisson Blue Resort Taba. Ekskluzywny hotel położony na ładnie zagospodarowanym, zielonym terenie, z wyjątkowo smacznym jedzeniem i dostępem do pięknej rafy.
Podium zamyka Hilton Taba Resort. Kolejny z hoteli należących do popularnej sieci Hilton. Klasowy obiekt z dobrą obsługą polecany rodzinom z dziećmi.