Nowy prezes zarządu Enovatis S.A.

2012-05-08
Z dniem 1 maja 2012 roku nowym prezesem zarządu spółki Enovatis S.A. został Piotr Siudak. Zastąpił on tym samym Mateusza Kazieczko, który powrócił na stanowisko przewodniczącego rady nadzorczej.

Z dniem 1 maja 2012 roku nowym prezesem zarządu spółki Enovatis S.A. został Piotr Siudak, tym samym zastąpił na tym stanowisku Mateusza Kazieczko, który powrócił na stanowisko przewodniczącego rady nadzorczej.

Nowy prezes zarządu wesprze procesy mające na celu dalszy dynamiczny rozwój spółki oraz intensyfikację sprzedaży we wszystkich kanałach. Swoją wiedzą i doświadczeniem wzmocni struktury firmy oraz zadba, o wdrażanie nowych rozwiązań technologicznych i optymalizację działań projektowych.

Mateusz Kazieczko, akcjonariusz Enovatis S.A, jako przewodniczący rady nadzorczej skoncentruje się na doradztwie strategicznym oraz poszukiwaniu ciekawych projektów rozwojowych.

„W nadchodzącym sezonie zamierzamy maksymalnie wykorzystać sprzyjające okoliczności, rozszerzający się rynek oraz nowe technologie żeby zapewnić naszym Klientom najlepszy wybór wypoczynku – mówi Piotr Siudak.”

Piotr Siudak to absolwent Gdańskiej Politechniki , na Wydziale Ekonomii i Zarządzania. Skończył także Zarządzanie Systemami IT w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie, a także MBA w Gdańskiej Fundacji Kształcenia Menedżerów. Ma na koncie wiele projektów oraz rozwiązań z obszaru Internetu i finansów.

Enovatis S.A. jako właściciel portali EasyGo.pl oraz Wakacje.pl to obecnie lider internetowego rynku turystycznego w Polsce. Pod marką Wakaje.pl funkcjonuje największa agencyjna sieć franczyzowa , 52 placówki w ponad 30 miastach, w kraju. 13 lat działalności pozwoliło spełnić oczekiwania blisko 400 tys. klientów i zapewnić im udany urlop. Miesięcznie strony obu serwisów odwiedza 60% wszystkich klientów poszukujących wakacyjnych wyjazdów w Internecie.