Tadżykistan

waluta:somoni (TJS)
Sprawdź oferty

Paszporty

Każda osoba wjeżdżająca do Tadżykistanu musi posiadać paszport ważny przez co najmniej 6 miesięcy.

Wizy

Obywatele polscy podróżujący do Tadżykistanu objęci są obowiązkiem wizowym. Wizę można uzyskać w Ambasadach Tadżykistanu w krajach ościennych, np. w Berlinie, Mińsku, Moskwie. Obywatele polscy na wizę czekają ok. 3 dni. Istnieje możliwość przedłużenia pobytu na miejscu.

Wizę turystyczną można uzyskać poprzez zaproszenie licencjonowanej tadżyckiej organizacji turystycznej. Licencję można sprawdzić na stronie internetowej Komitetu ds. Młodzieży, Sportu i Turystyki. Zapraszająca organizacja turystyczna zajmie się również uzyskaniem pozwolenia na poruszanie się w strefach przygranicznych i Górnobadachszańskim Obwodzie Autonomicznym (dalej: GBAO) oraz innymi sprawami organizacyjno-logistyczno-transportowymi.

Jest możliwość uzyskania wizy tadżyckiej również na lotnisku w Duszanbe, Chudżand i Kulob (wiza na okres do miesiąca pobytu). Z przepisami wizowymi można zapoznać się na stronie Ministerstwa Spraw Zagranicznych Tadżykistanu.

Wybierz inny kraj

100% bezpieczeństwa

Korzystamy z najlepszych zabezpieczeń płatności.

Nr 1 w Internecie

Największa sprzedaż wycieczek przez Internet od 1999 r.

Jesteśmy członkiem Polskiej Izby Turystyki i akredytowanym agentem IATA.

zamknij Podziel się z nami...
Wyślij
Formularz został wysłany.

Dziękujemy za przesłanie uwag.